torsdag 28 februari 2008

Inte mycket stickning


Jobbar på med mössan som är beställd men det blir inte så mycket stickning när barnbarn är på besök. Det går bra med nya katten han är snart fem år har tidigare bott hos vår dotter, men när hon bytte lägenhet så kunde han inte gå ut och det trivdes han inte med. Men vi bor ju på landet så här går det ju bra tlll och med våran gamla kattgubbe 16 år accepterar han ganska bra lite morr blir det väl ibland. Ska nu sätta mig och sticka för nu sover lilla Wilma.

tisdag 26 februari 2008

Ny katt

Idag kom denna katt till oss han heter Tarzan

måndag 25 februari 2008

Två par vantar

Två par vantar blev det i helgen, hela söndagen vräkte snön ner så det blev att sitta inne och sticka. Idag har sportlovet börjat här men jag jobbar. Det ska storstädas i skolrestaurangen och förskolan ska ha mat. I slutet av veckan kommer mitt lilla barnbarn Wilma så då blir det nog lite fridluftsliv med korvgrillning och pulkåkning. Då vill vi ha sol!!!!!!!!
Men nu börjar jag sticka en mössa som jag fick beställning på idag+2 par ullsockar.

söndag 24 februari 2008

Vantar


Började sticka vantar i går till schlageruttagningen, stickar i 3-trådigt ullgarn. Tunika stickningen får vila ett tag tappade lite inspiration nu när snön vräker ner känns som det är långt till sommarn och det är det ju.Vantar lär vi ju behöva ett bra tag till

fredag 22 februari 2008

En aning av vår

Så här långt har jag kommit på tunikan. la den på köksbordet för fotografering. fick då se att solen även hittar in dit.
Våren är på väg hit här i norr fastän snö drivorna är höga.
+grader i söder - i norr men det är härligt.
Måste bara glömma titta på alla smutstiga fönster och alla dammråttor som gömt sig i mörkret.

torsdag 21 februari 2008

Jätteduktig

Känner mig jätteduktig kom mig iväg på gymmet idag igen!!!! Kändes skönt när man var klar där, ska försöka komma iväg 2 gånger i veckan. Fortsätter med min tunika det tar tid stickar i bomullsgarn med stickor 2.5.

onsdag 20 februari 2008

Fortsätter med stickning av tunika

Jag fortsätter med stickningen av tunikan. efter spetsmönstret har jag börjat göra resår. Sen blir det slätstickning och avmaskning för ärmhål. Hinner inte sticka så mycket just nu, jobbet tar mycket kraft. Lite skillnad att laga mat till 100 barn motför 16 barn, vi är ju 2 stycken som gör det men det är mycket att tänka på specialkoster och pensionärer som ska ha matleveranser.
Det går bättre och bättre för varje dag, det är ju också lite ovanligt att samarbeta med någon i köket.

söndag 17 februari 2008

Igång igen med stickning+gymmet!!!!!

Efter en hektisk vecka på det nya jobbet har allting börjat komma på plats, så nu är stickningen på gång igen. Har börjat på en tunika i bomull med spetsmönster, vet inte hur den ska se ut upptill ännu. Besökte gymmet idag efter ett längre uppehåll, det är ju dags att börja förbereda sig för beach 2008. Det var jobbigt men det kändes skönt efteråt särskilt bastun. Sen blev det palt till middag, barn och barnbarn kom på besök

söndag 10 februari 2008

Stickningen får vila........

Idag har jag satt igång med storrensning i mitt så kallade "syrum", där finns inte så mycket sygrejor men en massa garn!!!!!!!!! Ska försöka använda upp det jag har men det är ju inte så lätt det suger ju alltid efter nytt. Stickningen får nog vila ikväll, massor att förberda för jobbveckan.

torsdag 7 februari 2008

Nya jobbet

Första dagen på nya jobbet känner mig alldeles snurrig, mycket att tänka på.
Pensionärs mat, special kost, göra sallad m.m. mycket att tänka på. Tur att Inga-Lill finns där.
Kvällen tillbringades i soffan med en stickning, började på ett par barnsockar av restgarner mest små nystan. Blir spännande se hur de blir. Hoppas jag kan lägga in en bild när de är klara

onsdag 6 februari 2008

Sista flyttlasset

Idag har sista flyttlasset gått från förskolan till det nya stället, så imorgon börjar jag på mitt nya jobb i skolrestaurangen. Det är pirrit värre kommer nog inte att sova mycket.
Sticken har fått vila dessa dagar

söndag 3 februari 2008

Semlor


Idag har jag bakat semlor, de blev smaskiga.
Fortsätter att sticka på andra paret Alla hjärtans sockar
kommer inte på vad jag ska sticka sedan.
Tusen olika projekt snurrar i mitt huvud.

lördag 2 februari 2008

Alla hjärtans sockar



Nu är alla hjärtans sockarna klara, började direkt att sticka ett par till.