söndag 30 mars 2008

Tårta

Så här blev tårtan till Wilmas 5-års kalas det är hennes moster som gjort den. Grädden är lilafärgad lite svår att se här, hon färgade med blåbär. Pippitröjan är äntligen färdig, så nu blir det något nytt projekt har inte bestämt mig än. Har anmält mig till sockklubben så jag måste skaffa garn till aprilsocka innan jag kan börja. Har aldrig stickat efter engelskt mönster så det blir en utmaning.

lördag 29 mars 2008

Körslaget

Snart klar med andra pippitröjan, den blir nog bättre i storlek. Sett på Körslaget och stickat ikväll, håller ju så klart på Brolle. Det blev 9560 steg den dag jag bestämde mig för att det skulle vara 10 000. Nu under helgen har det bara blivit ca 5000/dag. Måste komma sig ut på promenad, men det är ju alltid så mycket annat som ska göras!!!!!!!!

onsdag 26 mars 2008

Vill inte vara med på bild


Inte någon stickning idag, först har jag jobbat sedan suttit och "lekt" vid datorn. Sorterade och rensade bland mina bilder, hittade då dessa bilder som jag tagit på mitt barbarn Wilma med sin dator under påsk. Hon vill tydligen inte vara med på bild. På söndag har hon 5- årskalas då ska jag dit. Överst på önskelistan står glas-skor och en lila tårta med rosa rosetter. Får försöka lösa det. Blev inte många steg på stegräknaren idag 6895 imorgon ska det bli 10 000!!!!!!!!!

tisdag 25 mars 2008


Pippi tröjan blev klar men inte monterad, tyvärr passar den inte till det jag tänkt så bara börja med en ny bra tv jobb. Har anmält mig till sockklubben det blir en utmaning, stickar mest efter egna tankar eller design om man vill kalla säga det. En bild på min hund kotte.

måndag 24 mars 2008

Vackert............


Så här vackert väder har vi haft idag jag och hunden tog en lång promenad på skoterspåren i trakten. Vi tillhör en av de få familjer i norrbotten som inte äger en skoter. Bilden här har jag tagit efter vårt motionsspår det är Vitträsket man ser. Det var många fiskare ut på det. Min hund är en golden retriver han heter Costner men kallas bara Kotte. Nu ska jag fortsätta med pippitröjan ärmarna är kvar

söndag 23 mars 2008

Så här mycket snö.............


Så här mycket snö är det på min altan, det känns allt långt till sommar. Jag har hunnit sticka bakstycket på pippitröjan och börjat på framstycket. Har ont i halsen och känner mig inte pigg, så det har mest blivit att mysa i soffan idag fastän solen skiner ute. Ska lägga ut lite vinterbilder på min hemsida www.stickkatten.dinstudio.se

fredag 21 mars 2008

Pippitröja

Kom på idag att jag skulle sticka en pippitröja till min arbetskamrats barnbarn, jag åker med henne till jobbet och hon vill inte ha något betalt. Letade och letade efter mitt mönster men hittade det inte. Skickade då ett mejl till sticklistan 10 minuter senare hade jag en länk där jag hittade mönstret, så nu är jag på gång. Mellan ägg ätande och godisätande ska jag sticka några varv. Igår hade jag besök av några påskgummor, de var så söta.

måndag 17 mars 2008

Stegräknare...............



9368 steg på min stegräknare idag. På vår arbetsplats har vi gått med i något som heter livslunken vi ska promenera från haparanda till smygehuk så nu har alla stegräknare på sig. Undrar hur det ska gå med stickningen, får väl göra som de gjorde förr i världen sticka under promenader. Det blir små alster och enfärgade för att slippa trassel på tråden. Eller helt enkelt ta en lång promenad efter jobbet så man sen kan sätta sig i soffhörnan med sin stickning i lugn och ro. Här är bilden på vantarna som kom till under helgen. God natt

Vann rätt låt????????

Efter en schlager helg med mycket stickning, handledsvärmarna blev klara samt ett par vantar.
(Bild kommer) Måste man ju ställa frågan vann rätt låt? Personligen gillade jag Sanne Nielsen och förståss Nordman men där beror det nog lite att Mats har stuga här där jag bor och hans son brukar leka med min son. Lite sol har vi faktiskt sett under helgen men idag faller det snö.

lördag 15 mars 2008



Handledsvärmarna blev klara i går under Lets dance började med ett par till i rosa/natur de är roliga att sticka. Har varit på en affär som säljer hantverk i dag brukar vara där i bland och hjälpa till. Det är alltid så inspirerande att se alla hantverk. Nu är det dags att hämta sonen hos en kompis och sedan starta med middagen. Ikväll blir det schlager med stickning.

tisdag 11 mars 2008

Handledsvärmare i vårfärg



Så här växer handledsvärmarna i morjärvsgarn (2 trådigt ullgarn) fram, jag valde en vårfärg. Mönstret till de här har jag hittat i en veckotidning för länge sedan, men jag har bara diagrammet kvar som tur med lite anteckningar.

måndag 10 mars 2008

Titta vad som kom med posten


Dessa rosa fina garnerna kom från tradera i dag, vet inte vad jag ska göra av de men det kommer väl så småningom. Började igår med ett par handledsvärmare i 2-trådigt ullgarn från morjärvsgarn bild kommer. Idag har vi inte fått någon snö, men det har varit + grader och grått.

söndag 9 mars 2008

Snö,snö,snö...............

Nu har det snöat i nästan ett helt dygn, det var lite jobbigt att ta sig till staden idag en resa på 30 min men det tog nästan en timme, plogbilar lyste med sin frånvaro. Ingen stickning ännu i dag fastnade i datorn..... Var in på hantverkshusetsol och fick se att de ska ha en tovningskurs i april måste anmäla mig, jag har aldrig provat på att tova. Tittade in på bloggar och blir som vanligt jätteinspirerad när jag ser vad alla pysslar på med. Nu ska jag gå upp i mitt "garnlager" och se vad jag hittar!!!!!!!!!

lördag 8 mars 2008

Handledsvärmare klara


Nu har jag stickat handledsvärmarna klara ska kanske lägga ut de på tradera, man måste ju ha lite avkastning av det man gör. Garnet här har jag köpt där. Inget nytt projekt på gång, får se imorgon vad det blir ska på 50-års kalas i kväll min lillebror fyller år. Ska bli trevligt att träffa lite släkt.

torsdag 6 mars 2008

Kanske något för vårbruden


Efter stickning av sockar började jag sticka ett par handledsvärmare i bomull (vitt) tänkte göra en pälskant på de. Det är flätor och hålmönster lite svårt att se på bilden. Kanske det blir något för en vårbrud. Här i norr har snön singlat ner hela dagen men inte så kallt -6.

onsdag 5 mars 2008

Nu var sportlovet över

Tillbaka i normala rutiner barnbarnet återvänt hem och min son tillbaka i skolan. Skönt med lov men ännu skönare när det är över. Jag har varit ledig idag skulle på ett läkarbesök men läkarn hade blivit sjuk!!! Så sockarna som var beställda blev färdiga till och med fäst trådarna. Nu är det bara invänta mössan så kan jag leverera dom. De kan nog behövas för just nu är det -22 och de har lovat mer snö i morgon

lördag 1 mars 2008

Hantverkshusetsol

Idag har jag varit på invigning av hantverkshusetsol som öppnat i en grannby, där ska man ha kursverksamhet med hantverk av olika slag. Ska kanske prova på vad man kan göra av konservburkar det blir ju en hel del tomma kattmatsburkar. Ann och Eva som startat det här har även en gammal affär som heter Nestors där kan man fika handla gamla och nya saker. Den är jättemysig Har också stickat mössan färdig har lämnat den till mamma för fodring fortsätter med sockarna som är beställda. Det är bara vanliga raggsockar. Snön har vräkt ner i två dagar så lite snöskottning har det också blivit.