onsdag 30 april 2008

Nu har jag kommit ut.............



Mycket snö kvar på min altan men nu har jag kommit ut genom dörren och vi jobbar på med att få bort snön Kotte hjälper till.
Just nu ligger stickningen nere vet inte varför?

måndag 28 april 2008

Viktigt!!!!!!!!!!!

Alla måste läsa detta www.camillasmatuppror.se jag som jobbar med att laga mat till en skola tycker det här är jätteviktig. På våran skola letar jag och min kompis efter alla onyttiga saker i våran mat och försöker laga så ren mat som möjligt. Men det är ju synd att det kasta så mycket mat för att barnen inte har tid att äta eller???????????

Daisy

Vi var hund vakt till denna vackra schäfertik Daisy i helgen.
Våran lilla mimmi låg på vakt de första timmarna fast än hon kommer från samma ställe. Tarzan tog det helt coolt vilade mest.


Linnet har jag hunnit sticka lite på.
Mest läst en bok som heter "den hemlige kocken" av Mats-Eric Nilsson om Det okända fusket med maten på din tallrik.
kan bara rekommdera den......

torsdag 24 april 2008

Bild på linnet


Så här långt har jag kommit på linnet, stickar i kabeltvinnat bomullsgarn med stickor nr 3. Aprilsockarna går det långsamt med har upptäckt att det inte är så lätt att sticka med strumpstickor när man har en kattunge i huset.

tisdag 22 april 2008

Mina blomster

Blir så avundsjuk när jag ser alla fina blommor när jag tittar runt på bloggar, måste visa en bild på min "blomsterprakt". Men våren är här nu snön tinar men långsamt. Det är - grader på nätterna. Började sticka på ett sommarlinne i blått bomullsgarn. Bild kommer sedan den ville inte just nu.
Ska fortsätta sticka och se Desperate housewifes.

måndag 21 april 2008

Idag stickar jag...............


Idag stickar jag halvvantar med döskallar till min son han har velat ha ett par i ett år nu, men det är ju som det där med bagarbarn. Äntligen har jag blivit klippt jag har alltid haft långt hår tills för ca 1 år sedan då jag klippte mig kort. Tycker det är
jätteskönt.
Såg på Landet Runt i lördags där interjuvade en kille som gått ner jättemycket i vikt, han hade startat en hemsida med tips och råd helt gratis. www.frihälsa.se Jag gick ner ca 15 kilo för några år sedan men har 5 kg till som jag vill bli av med, men de sitter som berg. Det är ju alltid inspirerande att titta på en sådan sida

söndag 20 april 2008

Barnkalas !!!!!!!!!!!!

Haft barnkalas i dag för min 11-åriga son eller man får väl inte kalla det barnkalas längre, de är ju så stora. Det var 12 stycken så glass och kakfaten blev fort tomma. Sen var de ute och lekte krig så två timmar gick fort. Skjutsat hem barnbarn i kväll hon ska vara hemma hos mamma några dagar för hon jobbar dag och är ledig någon dag. Imorgon ska jag och klippa mig hos våran frisör Åke han har frisering i grannbyn var fjärde vecka annars finns han i Umeå. Han är upplärd av Björn Axen och varit i USA och klippt kändisar bl.a Paris Hiltons farmor. Så fastän man bor på bondvichan får man känna sig lite glamorig. Stickningen har faktiskt fått vila senaste dagarna men nu ska jag sätta mig och sticka på aprilsockan

fredag 18 april 2008

En tanke i natten


Fick det här just nu på mejl tänk på Engla, låt ljuset brinna för henne. Måste bara lägga in det här har en son som fyllt elva idag han har mycket frågor om detta. Svårt att förklara om vad som hänt.

onsdag 16 april 2008

Härligt med sol


Våran lilla kisse har blivit kompis med vovven, hon ska nog heta Mimmi mot våran andra katt är hon lite avvaktande burrar upp sig och morrar. Stickningen går långsamt framåt, har barnbarn här problem med barnpassning när min dotter jobbar kväll och pappan jobbar borta. Min lilla( 11 år på fredag) son har varit sjuk. Men några varv blir det ju!!!!!
Solen har visat sig idag HÄRLIGT! Tre promenader har det blivit i dag 15 min morgon, 30min stavgång med min jobbkompis och 15 min på eftermiddagen så stegräknaren står nu på11693.

söndag 13 april 2008

Börjar känna mig tjatig.........



Börjar känna mig tjatig men det snöar faktiskt igen här. Linnet är nu färdigt funderar om jag ska sätta en snodd i resåren under bysten.
Aprilsockan har jag börjat i ett nytt garn det blev inte bra det jag började med bild kommer. Har inte hunnit sticka så mycket idag har haft barn och barnbarn på palt. Den här lilla söta katt-flicka flytttade in till oss idag än så länge heter hon lill-Nala.

torsdag 10 april 2008

"Gubbe"


Måste visa "gubben" som min svärfar gjort av saker han hittat i skogen.
Det är över 30-år sen han gjorde den, svärfar skulle ha varit 103 år om han levt det är ca 20år sedan han gick bort. "Gubben" har en hedersplats i vårt hem. Igår stickade jag färdigt tunikan i bomull det kommer bild. Aprilsockan går det långsamt framåt med, den är lite svår att sticka framför tvn. Det blir nog pippitröjan framför tvn ikväll måste ju se Medium.

tisdag 8 april 2008

Sommarlängtan................


Hittade den här bilden när jag städade bland mina bilder på telia säkerlagring.
Stickade det här linnet sommarn 2006 till en arbetskamrat, nu måste jag leta fram mönstret och sticka mig ett. Det ska förhoppningsvis bli sommar i år ock-så, men det känns inte som det nu blåsigt, kallt och solen lyser med sin frånvaro. Känner mig jätteduktig 2 promenader idag så stegmätaren visar 11554.

måndag 7 april 2008

11695 steg!!!!!!!!!!!!

Idag kom jag upp till 11695 steg på min stegräknare!!!!! Jag har verkligen kämpat, promenad både på morgon och kväll+ extra steg på jobbet.
Nu kan jag med gått samvete sätta mig i soffhörnan med min stickning, ska försöka göra klart något av det jag hittade igår. Tror det blir tunikan i bomull

söndag 6 april 2008

Bild på vantar


Så här ser vantarna ut som jag stickat i helgen. Idag var jag och plockade i mitt så kallde "syrum" där jag har mitt garnlager, hittade en massa på började arbeten.
#En tunika i bomull
#En pippitröja
#Ett par barnsockar
#En jordgubbsmössa
Bara att ta tag i detta och sticka det färdigt innan det blir något nytt projekt, men känner jag mig rätt blir det säkert något nytt innan veckan är klar.
Tog en promenad på isen idag hade kameran med så det blev lite nya bilder på hemsidan www.stickkatten.dinstudio.se

lördag 5 april 2008

Snön som äter snö????????



Undrar om snön som ska äta upp snön från min altan bantar, för det blir bara mer och mer där. Fått skotta fram bilen när jag skulle skjutsa min son till sina kompisar som är hans syskonbarn. Han är ju 11 år och de är 11 och 13 år. Jag och min dotter väntade barn samtidigt jag fick i april hon i augusti. Det har både varit roligt och jobbigt ,det har varit mycket "syskonkärlek mellan dem".

fredag 4 april 2008

Vilat från sockstickningen

Idag har jag tagit paus från sockstickningen, började sticka ett par vantar grå/röd(bild kommer).
Det har snöat idag "snön som ska äta upp den gamla snön" som min svärfar skulle sagt. Vi får hoppas den smaskar på ordentligt för vi har ju bra med snö som ska bort. Skönt att det är helg ska försöka sortera i mitt garnlager, kanske det är dags att köpa lite till.

torsdag 3 april 2008

Ett sockskaft klart


Ett sockskaft klart var inte så svårt som jag trodde,jag stickar i 2-trådigt ullgarn från Morjärvsgarn, Det orange på bilden är min sons virkning han håller på med en mössa. Inga steg på stegräknaren idag, var till doktorn igår och fick en cortison spruta i höften har en inflammerad slemsäck. Hoppas det kommer att hjälpa jag har sån värk mest på nätterna.
Godnatt nu är det dags att sova jobb dag imorgon.

tisdag 1 april 2008

Sockklubben


Då var man med i sockklubben började igår på aprilmånads socka, lite krångligt i början. Men nu flyter det fram bra får se hur det blir när man ska börja med foten. Här har solen lyst hela dagen så det slaskar ordentligt, 8254 steg blev det idag det är verkligen svårt att komma upp i 10 000.