fredag 31 juli 2009

Sista dagarna av semestern

Ja nu är det sista dagarna av semestern det har verkligen gått fort, men jag har hunnit med det jag tänkt göra, slappa, sticka, läsa och promenera.
I veckan har vi haft besök av dotter, hennes sambo, barnbarn och fyra hundar så det har varit full rulle. Vi har inte hunnit upptäcka hur tomt det är i huset utan hund förrän idag.
På sticknålarna har jag ett par sockar med mönstrat skaft som min dotter ska få till födelsedagspresent på måndag när hon fyller 35 år. Jag törs skriva det här för de är ute med husvagnen i helgen och när hon kommer hem har de fullt upp med renoveringen av sitt "nya" hus. På sin födelsedag börjar hon på sitt nya jobb på
friskolan i Niemisel Det jag inte hunnit med som jag tänkt är att blogga mer och uppdatera min hemsida. Nej nu ska jag sätta mig på altanen i solen med sockstickningen om de ska hinna bli klara.........

söndag 26 juli 2009

Kotte i hundhimlen

Sitter och tittar runt på olika bloggar och det verkar regna överallt, men inte här. Det börjar bli torrt och brunt ute, till och med granarna har fått någon slags svamp så de lyser gula.
Imorgon börjar min sista semestervecka det har gått alldeles för fort.
Här har vi sorg för vi har tagit bort våran hund, vi hade tänkt att det här skulle bli hans sista sommar och att till hösten skulle han få somna in eftersom han har problem med sina höfter och hade det jobbigt i vintras när det var kallt. Men efter det jag behandlade han mot rävskabb har han inte varit sig själv, och i morse bet han ihjäl en av våra kattungar som kom för nära hans mat. Det har aldrig hänt att han ens morrat när katterna varit i närheten de har ofta delar mat med honom, så något konstigt var det. i hundhimlen har han det bra nu, känns bara så tomt det är första gången på 30 år som vi är utan hund.
Mitt lilla barnbarn har skjutsats hit av sin pappa och ikväll kommer hennes mamma med sin nya man hans son och fyra hundar så då blir det full rulle.

måndag 20 juli 2009

Semesterdagarna rinner iväg.

Semesterdagarna bara rinner iväg det går alldeles för fort, det är så mycket man vill hinna göra.
Framför allt snurrar huvudet av nya stick projekt hittade ett koft mönster på drops som jag vill göra.
Igår satt jag på min altan i solen och virkade en väska av mormorsrutor ska bara leta fram tyg att fodra den med. Foto kommer Lila babytröjan är också klar.
Vi har solsken här och varmt jag var tvungen att korta ner morgonpromenaden det blev för svettigt. Nu är det daga för frukost Norrlandsfil, mango, blåbär och jordgubbar mums!!!!!!!!!!

tisdag 14 juli 2009

Bilden


Här kommer bilden.

Kupan Boden

I dag har vi haft sol och värme barn och barnbarn har tillbringat dagen på badplatsen, själv har jag njutit av solen på min altan. Lyssnat på radio och stickat på ett par yllesockar ja vi är ju snart där. Skulle lägga in en bild på de och på plastmattan jag fyndade på Kupan i Boden igår, men datorn vill inte få se om jag får in den sen. Det är en riktig retromatta i orange pris 20 kr verkligen ett bra pris, köpte mig 2 toppar 20kr/st. Kommer att besöka den igen de har flyttat till nya lokaler stort och fräscht.
Städade igår och tänkt lägga in mattan, men hundarna i omgivningen har fått rävskabb, så jag vet inte om våran golden har det också eftersom han den här tiden när det är varmt och fuktigt alltid får eksem. Har ändå gett han en kur. Det blev heller ingen morgon promenad idag efter som Kotte inte får bada och han var väldig trött av medicinen. Bra argument att inte promenera?????? Har annars kommit igång bra med min träning.

torsdag 9 juli 2009

Benvärmare


Var i Sörbyparken och såg på Afrikans dans i går kväll, det var bra duktiga tjejer. Det är Fanny Granström som har en kurs där nu i fyra dagar, där man kan lära sig dansa. Efter som vi har ganska kallt nu så frågade de efter benvärmare så jag blev inspirerad och började sticka dessa, i 3-trådigt ullgarn från Vartofta mönstret finns i mitt huvud. Hösten känns så nära när vi har det här vädret och det börjat skymma på kvällarna, men än ska man väl inte ge upp sommaren.
Bild på min yemenväst finns på Restgarnsbloggen

tisdag 7 juli 2009

Topphälsa- Inspiration!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu har vi haft det svalare i några dagar eller man kan säga att vi haft det riktigt kallt. Det kom en liten regnskur idag. Passat på att städa och plocka inne Stickat och läst har jag också gjort, en pippitröja ligger i press under fuktiga dukar ska sys ihop, yemenvästen är klar och jag har börjat sticka på en babytröja i lila. Bild kommer mönstret är från 70- talet stickade en gul till min dotter hon är född 74. Jag har läst Den vita liljan av Elisabet Nemert har läst en bok tidigare av henne gillar de.Ska börja på Vindarnas ö av henne också lånade den både som bok och ljudbok, men jag har fortfarande lite svårt för ljudböcker tappar konsentrationen eller somnar.
Topphälsa kom med posten idag så den har jag läst, man känner sig så inspirerad!!!!!!!!!!!

fredag 3 juli 2009

Yemen väst

I dag har vi haft mycket svalare, i skuggan har det varit riktigt kallt. Men i solen på min altan har det varit skönt kunnat sitta där och virka ihop lite mormorsrutor det går sakta men säkert.
The willow fairy utmanar oss alla stickerskor att sticka yemenvästar till stickhjälpen jag antar utmaningen ska leta fram garn något mjukt som passar till en baby.

torsdag 2 juli 2009

Kattungarna


Våra kattungar är nu tre veckor här är en bild på de med mamma och våran hund Bamse snart 10 år gammal.
Idag har vi inte haft mycket sol men mygg i massor.

onsdag 1 juli 2009

Varmt

Varmt har vi fortfarande men man ska ju inte klaga det här kanske är sommaren. Idag har vi varit tvungna att vattna gräsmattan den börjar bli gul.
Vilat från stranden idag lite bränd på ryggen, tog bara en cykeltur och doppade mig. Lika svettig och varm när jag kom hem.
Provade sitta ute och virka ihop lite mormorsrutor det gick inte, ska titta på Miss Marple och försöka få ihop lite av de.