lördag 20 februari 2010

Älgtröja

Den här tröjan stickade jag till en av mina svärsöner för några år sedan, nu har jag lånat hem den för att använda den som måttstock till pippi tröjan jag håller på med. Har äntligen kommit igång med ärmarna, har sett reprisen på Lets dans och stickat på de. Annars är det mycket OS tittande i detta hus.Ute har vi soligt och fint men kallt -22 Ska steka lite kyckling till en kycklingsallad blev så sugen på en sån fast det egentligen är mera passande med en värmande soppa.
Apropå älgar hade vi besök av en ko med två kalvar i veckan de var utanför grannens hundgård där deras gråhund älghund var hon blev lätt uppjagad.











tisdag 16 februari 2010

Bruna bönor, korv och fläsk


Dagens lunch på Skolrestaurangen "Älvan" Vi har haft en elev som hjälpt oss, de kommer varje tisdag och får plocka lite disk, skala, hacka och riva morötter skriva på vår tavla och lite annat.
Idag har vi lyckats starta brandlarmet 2 gånger ( det händer ofta när vi steker) så Växa-barnen som är i våningen över är experter på utrymning.
Nu är det dags mot soffan sticken och skidskytte och mera GULD

Tävling

Skynda Skynda
virkastickasy har en tävling som pågår till 18/2 där man kan vinna detta garn

måndag 15 februari 2010

Grattis Kalla

Grattis Charlott Kalla det var så spännande att jag höll på att tappa maskorna helst i sista backen. Anna Haag var också duktig och nu är det dags för herrerna Vi hörs!!!!!!

Hjärtevantar i grå/blå

Godmorgon måndag morgon gryr sakta man kan redan se en ljusnande himmel fast klockan bara är 6.30. På vädret lovar de att vi ska få sol idag också.
På matsedeln står det makaroner och köttbullar enkel mat men det ska ju även bakas semlor för morgondagen.
Dessa hjärtevantar gjorde jag färdig i går på alla hjärtans dag.
Dags att åka iväg till jobbet Ha en bra dag

söndag 14 februari 2010

Snön ligger hög.............


Snön ligger hög på vårat altanräcke och solen syns högre och högre för varje dag. Allt känns ljusare ända nackdelen är de smutsiga fönstrena och allt damm som yr omkring inne i solskenet men vad är det med det!!!!
Idag har vi bara - 5 grader och jag ska iväg på Alla hjärtans firande i våran bya lokal.
Veckan har gått i bakningens tecken bakat till Kottarna revy gäng 120 gobitar och 100 bullar så stickningen har vilat, Ärmarna till pippitröjan är inte ens påbörjade nya tag blir det till veckan.
Imorgon ska vi starta med att baka semelbullar som ska bjudas till alla eleverna på fettisdagen vi ska också göra bruna bönor, fläsk och korv det kommer också finnas potatis.

söndag 7 februari 2010

Skål

Den här skålen har min snart 13-åriga son gjort i slöjden den är jättefin, han har gjort den på bara tre slöjdlektioner så han har jobbat hårt. Ikväll är han på bio i grannbyn på filmen Avatar, nästan varje söndag är det bio där i Folkets hus och det är snabbt vi får de nya filmerna. Det är toppen.
Helgerna bara rusar iväg nyss var det fredag kväll och nu är det snart måndag morgon. Idag har jag haft storstäd av kyl och sval både innanför och utanför, konstigt vad det samlas damm bakom kylen. I den hittar man också lite konstiga saker som håriga morötter och julens sillburkar. Stickning har det ju så klart också blivit stickar på ett par hjärtevantar och pippitröjan har bara ärmarna kvar nu. Jag SKA sticka de under veckan måste sätta lite press på mig det är så enkelt att smita undan med nya projekt som snurrar runt i mitt huvud. Min kollega på jobbet har varit på kurs i Surdegsbakning så jag ser fram emot att få höra om det. Nu är det dags för natti natti jobbdag i morgon soppa med nybakt bröd står på menyn Natti Natti