måndag 31 maj 2010

Niornas avslutningslunch

                                                   

I dag har det varit dags för niornas avslutningslunch, en tradition som vi började förra året och hoppas kunna fortsätta med i många år till. Vi dukar vackert i endel av matsalen och sedan lagar vi speciell mat
Förrätt: Fyra överraskningar Tunnbrödrulle med pepparrots grädde och hamburgerkött
                                                 Rom toast med cremefreich och rödlök
                                                 Brieost
                                                 Grönmögelost med marmelad
Varmrätt: Potatisgratäng, Fläskfile, pepparsås och sallad
Efterrätt: Pannacotta med hallon och chokladrån
Dryck:Smaksatt bubbelvatten
Det är verkligen uppskattat av eleverna och övriga elever som serverades Köttbullar med makaroner
är lite avundsjuka..............men väntar på att det ska bli deras tur.
Jag var alldeles slut när jag kom hem så det blev att inta soffan och ta sig en nick, men nu nya ryck en stunds stickning i fåtöljen disktrasa tror jag det blir och lite tv-tittning.
I morgon blir det soppa och brödbak Ha en bra kväll

onsdag 26 maj 2010

Tävling

Dessa fina garner kan man vinna på denna blogg fiffelochtrad kika in och kommentera så kanske det blir du som vinner

Hemlagat rotmos och fläskkorv

Regn regn och regn nu har det regnat i två dagar ...................lite less men de lovar solsken i morgon.
Klänningen är nu färdigstickad ska bara läggas i press och sedan ska jag virka kanter kring hals och ärmhål. Nästa projekt är redan på gång i mitt huvud det blir ännu en klänning i natur med blommor samma modell som jag gjort tidigare den med hjärtan, Den är redan såld till en liten tjej i Östersund.
Middagen i dag blev hemgjort rotmos och fläskkorv det var mumsigt, på jobbet har vi gjort fiskpudding det var också mumsigt.
I morgon ska jag vara ledig och åka till stora staden och fylla på skafferi och kylskåp kanske ett besök på någon garnbutik. Nu är det dags att ta fram nystkronan och nysta lite garn sedan stickning.

måndag 24 maj 2010

Långkalsonger på igen!!!!!!!!!!!!!!

Efter solsken och värme är det nu kallt och regn i dag +8 grader kall blåst och lite regn stänk så på med långkalsongerna igen!!!!!!!!!!!!!! Ja det är ju bara vanligt maj väder så det är bara att bita ihop och hoppas på att värmen återvänder.
Stickningen har kommit igång igen en babyklänning i lila bomullsgarn är på gång och som vanligt en disktrase stickning. Har även stickat en barbieklänning bild kommer, glömde kameran på jobbet idag.
6 veckor till semester börjar längta................3 veckor tills barnen får sommarlov och sedan är det bara fritids, förskola och pensionärer+ STORSTÄDNING

torsdag 20 maj 2010

Översvämningar i Råneälv



Vatten vatten och översvämningar är det
ända som pratas i bygden just nu
Dessa bilder är tagna vid vår så kallade Tvättstugebron i G-byn och det var i förrgår och nu har vattnet stigit ännu mera. vi har en del vägar översvämmade  och hus med vatten i källarn. Vi bor högt upp så vi har inga problem men lider lite av värmen. Idag har vi haft + 35 grader i köket fast vi haft alla dörrar öppna mat blev det men man känner sig lite urlakad när man kommer hem så stickningen ligger nere.

söndag 16 maj 2010

Tävling

En inspirerande blogg som nu har en utlottning av jättefina priser för att fira 200000 besökare tantkofta.blogspot.com gå in på den och kolla.

Laddar för måndag..............

SOMMAR  och sol verkar som sommaren anlänt, lite chockad över värmen det blev häftigt på en gång. Fyra lediga dager har bara swischat i väg nya tag i morgon Dynamitsoppa ( är en köttfärssoppa med lite sting i) och ny bakt bröd står på menyn. Fyra veckor kvar till skolavslutning den här terminen har bara rusat iväg.
Stickningen har fått vila dessa två varma dagar krattat lite men det blev för varmt, myst mest i solen på altanen. Nu är det bara börja ladda för måndag.................

lördag 15 maj 2010

Sommar klänning

Här är en bild på min sommarklänning som jag stickat under veckan.
Nu är sommarn verkligen här Åska i natt med spö regn vid klockan 2 och solsken klockan 5.
Vi blir verkligen förvånad från minus på natten i förrgår till detta idag har vi haft 26+ i skuggan på dagen. Till och med katterna har kommit in och svalkat  sig.
Fotbad på altanen i skuggan och nymålade naglar dags att ta av sockarna................hoppas jag

onsdag 12 maj 2010

Våran lilla Fluffen

En bild på våran snart ett åring som ni ser har han vuxit "världens gosigast katt" enligt våran familj.
Kommit igång med krattningen idag efter jobbet och nu är det ledigt till måndag Skönt!!!!!!!!!!!
Ska bara njuta

tisdag 11 maj 2010

Raggmunkar med fläsk mums

Dagens middag avklarad Raggmunkar med fläsk, tänkte gå ut och kratta för det har faktiskt tinat bort lite snö har bara lite högar kvar. Satte mig vid datorn så att det skulle gå över................
Efter gjort mina Ufon klara har jag börjat på en babytröja, en liten klänning i bomull och disktrasor inga bilder ännu. Det har inte blivit så mycket stickande sen sist känt mig lite sliten och trött, men nu är det bara en arbetsdag kvar och sedan ledig i hela Fyra dagar. Ska bli jätteskönt!!!!!!!!!!!!!!
Nu gick kratt lusten över så nu mot stickningen Ha en bra kväll

En bild på vår Lilla Fluffen som snart fyller 1 år och jag kan berätta att han inte är så liten längre

söndag 2 maj 2010

Färdiga Ufon


Här kommer några bilder på några av mina färdiga Ufon, men tyvärr var de inte de enda när jag letade garn till en Jordgubbsmössa hittade jag ett par Döskallesockar som hade gömt sig. Det är ju långt till vinter så jag lät de ligga och började sticka en jordgubbsmössa i bomull och en knallrosa disktrasa.
Här har vi fortfarande kallt och slaskigt väder men ingen snö som vräker ner som tur är eller det kanske är den vi behöver "som ska äta upp den gamla snön" som min svärfar alltid sa.
Nu är det bara 6 veckor till sommarlov veckorna bara rusar iväg tycker det nyss var jul är det åldern........................
   I morgon är det arbetsdag och Korv stroganoff på matsedeln så nu
  blir det tv-tittande och stickning och sedan Natti Natti !!!!!!!!!!!!!