måndag 31 december 2012

Nya vantar

Årets sista dag -0,4 visar temometern skönt. tog en promenad i går och vad upptäckte jag ett par nya vantar behöver jag sticka till mig själv. De här stickade jag i början av 90 talet i tvåtrådigt Morjärvsgarn

Vad är det man säger bagarbarn ....................................
Så det var bara leta fram garn och sätta igång
Det blev grått turkos och svart och ett egen ritat mönster bild kommer när jag hunnit en bit
Nu lite annat pyssel.


onsdag 26 december 2012

En ny stickerska....

Annandag jul går i lugnets tecken något varmare ute "bara"- 17 nu, har två barnbarn på besök det var dags för den årliga julpuben i grannbyn så föräldrarna var där.
                                                    Izabelle 2 år som gillar smöret på mackan

                                        Wilma 9 år som lärde sig sticka i går kväll

De här sockarna och vantarna avslutade jag i går, har startat med ett par nya sockar i grått/svart/turkost men idag har det inte blivit så mycket stickat.

måndag 24 december 2012

GOD JUL ALLA I CYBERRYMDEN

                      GOD JUL
                               ÖNSKAR
            JAG ALLA LÄSARE I CYBERRYMDEN!

Efter - 34 - 35 grader hela dagen i går visar termometern "bara " - 27 just nu.

söndag 23 december 2012

Dan före dopparedagen,,,

Dan före dopparedagen termometern visar - 35 grader och det är garanterat myggfritt ute. Skinkan är klar, julgranen klädd och de flesta paketen inslagna nu blir det ju inte så många paket barnbarnen börjar bli så stora så det blir kuvert istället. I dag ska köttbullarna stekas och i övrigt bara mysa inne.

I fredags var sista skoldagen för den här terminen då hade jag julbord i skolrestaurangen och det är mycket uppskattat av eleverna.

måndag 17 december 2012

En variant på Lovikkavante

Nu är det bara en vecka till julafton men någon julkänsla har inte infunnit sig ännu. I dag ska vi besöka Kvarnå friskola och vara med om ett juläventyr det är Växa upp till klass sex som ska dit.
Högstadiet ska jag försteka hamburgare som de sedan ska värma på morika och äta ute, så som tur verkar det inte snöa i dag. Jag ska hjälpa köksan med maten det är förresten min dotter vi ska göra spagetti och köttfärssås. Sen ska jag vara ledig i två dagar fixa lite julklappar ta in och klä granen och så klart hinna sticka lite.

På lördag kväll stickade jag denna varianten av Lovikkavante, de är stickade i Naturgarn från Vartofta och ett fluffygarn. Ha en bra dag nu mot jobbet och juläventyr!

lördag 15 december 2012

Först ingenting och nu......

Först hade vi ingen snö men sen kom den ner i massor så nu har vi riktigt julfint ute

Har haft fullt upp denna vecka uppvaktning av kommunen för 25-års tjänst med mat blomma och prentkort. Guldklockan var borttagen man fick välja presentkort på någon affär, tänkte först välja på en garnaffär men hejdade mig i sista minuten.
Luciafirande på skolan med barn och barnbarn som lussade de här fina luciatåget har de haft på fönstret på vår förskola på skolan där jag jobbar och mitt minsta barnbarn går där.


Sockar, sockar har stickats 3 par är beställda och de andra gick bara av farten men de ska lämnas in  på Hantverkarnas Träffpunkt i Niemisel för försäljning

Nu måste jag dra mig bort från datorn har suttit och sorterat lite bilder och plötsligt har en timme runnit i väg

torsdag 6 december 2012

Tävling

Tävling där man kan vinna denna bok


                                       ozaspysselverkstad