torsdag 1 januari 2009

BAKA SÅ MYCKET BRÖD SJÄLV SOM MÖJLIGT!!!!!!!!

Klockan är snart elva och jag har inte kommit längre än till kaffet, det blev en riktig sovmorgon för hela familjen skönt men känns lite ovanligt för mig. Jag är för det mesta en morgon människa. Inget nyårslöfte blev det inte i går, men nu läste jag på sticklistan om en som bakade allt sitt bröd själv. Då kom mitt nyårslöfte BAKA SÅ MYCKET BRÖD SJÄLV SOM MÖJLIGT!!!!!!!!!!
Jag har ju läst den Hemlige kocken och hans nya bok (kommer inte på vad den heter just nu) av Mats-Eric Nilsson, där visas vad som tillsätts i vårt bröd. Inte bara där utan i all mat men brödbak kan ju vara en början.
I mitt huvud surrar det av allt jag vill starta med att sticka, mera sockar med långt skaft, schal, vantar och kuddfodral m.m. Så det här kommer nog bli ett riktigt bra stick år, ska bara försöka hinna jobba också.
Idag har vi 15 grader kallt efter en blåsig gårdag strömmen var vi utan i ca 2 timmar så det blir en inne dag idag. Nu är det dags för frukost-lunch.

2 kommentarer:

Garnhumlan sa...

Gott nytt år och tack för tipset om nyårslöftet. Jag brukar inte avge några sådana, men det här var en god idé. Jag har redan varit ute i köket och satt en deg.

jazza sa...

Gott Nytt år , hembakat bröd är det bästa som finns, Det enda jag saknar i min kost...Äter så lite kolhydrater som möjligt...